Lees hier het
laatste nieuws.

HOT faciliteert Boskoopse kwekers

1 mei 2018

Ter modernisering van de boomkwekerijsector zijn Ontwikkelingsbedrijf HOT (Herstructurering en Ontwikkeling Tuinbouw) en Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop (SBGB) een samenwerking aangegaan. Met deze overeenkomst start SBGB de voorbereiding en ontwikkeling van projecten voor herverkavelingsgebieden in de regio Boskoop. Het ontwikkelingsbedrijf HOT is verantwoordelijk voor de verwerving en financiering.  

SBGB bereidt de businesscases voor en legt deze ter goedkeuring aan het Ontwikkelingsbedrijf voor. Na goedkeuring van de businesscase faciliteert HOT de verwerving en financiering van de projecten.

De samenwerking heeft tot doel het proces van modernisering en herstructurering van de boomkwekerij in het gebied van de SBGB te faciliteren en te versnellen. Genoemde partners zien door nauwe samenwerking mogelijkheden om de realisatie van elkaars doelen te versterken: een duurzame en moderne tuinbouwsector in de Greenport gebieden.

Voorzitter Gerritsen van het SBGB (rechts op de foto) is blij met de samenwerking en verwacht hiermee kwekers, die hun bedrijf wensen te beëindigen, te helpen en zo het risico op verrommeling van het gebied kan worden voorkomen.

Frank van Kleef

"Wie alleen maar afwacht tot een ander zijn of haar problemen oplost, zal aan het kortste eind trekken."

Frank van Kleef

Federatie Vruchtgroenteorganisaties